Sådan tænder du din Morsø ovn
Er du i tvivl om, hvordan du skal tænde op i din Morsø ovn? Så læs den korte guide herunder.
Hvis du skal bruge din ovn til pizzabagning, er der nogle ting du skal være opmærksom på - men det får du også mere information omkring, hvis du læser videre.
Er du, efter du har læst guiden og set den tilhørende video, stadig i tvivl om, hvordan du tænker op i din Morsø ovn på den korrekte måde, så tøv ikke med at kontakte os - vi hjælper dig gerne på vej!
Optænding i Morsø Forno ovn
At tænde op i Fornoen kan sammenlignes med at tænde et bål. Placer det store brænde i bunden og massere af småt i toppen. Du kan nærmest ikke putte for meget brænde i, så bare fyld på.
Når optændingsbrændet er brændt ned fordeles det på den midterste sten, hvorefter der påfyldes mere brænde på. Hvis ovnen skal bruges til pizzabagning, kan du benytte fint kløvet brænde, for at få en hurtigere optænding.
Når dette også er brændt ned, gentages det indtil der er nok gløder til at kunne dække hele ovnens bund. Du kan med fordel benytte dig af Morsø's ildtang, for ikke at brænde fingrene.
Brug det rette brænde
Når du bruger ovnen skal træet altid være tørt, rent og ubehandlet. Brug aldrig drivtømmer, da det har et ret stort saltindhold hvilket kan ødelægge ovnen. Ligeledes er det heller ikke godt at benytte fyrretræ, harpiksholdige træsorter, malet træ samt spånplader, da de kan udvikle giftige gasser under afbrænding.
Pizzabagning
Hvis ovnen skal benyttes til pizzabagning, skal den være meget varm, og der skal være flammer i siderne. Ovnen bør være klar til pizzabagning i løbet af 30-60 minutter. Læs mere om pizzabagning i Morsø ovnen her.
Se Gorm tænde op i Forno ovnen.