Lav Pizza i Morsø Forno sammen med Gorm

Gorms Pizzadej
Opskriften på den bedste italienske pizzadej
Opskriften på pizzadej rækker til 4-5 små pizzaer.
Ingredisender til Gorms Pizzadej
- 1/4 liter koldt vand
- 20g gær
- 1 stk sukker
- 300g mel tipo "00" eller en god durummel med et højt proteinindhold
- 115g mel semola (semolina), groft maelet eller polenta (groftmalet majsmel)
- 1 stk salt
- 1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Start med at blande vand, gær og sukker. Sukkeret giver gæren noget at leve af og give luft og fylde til dejen.
Tilsæt herefter 150g tipo 00-mel og 125g semola. Rør/ælt det hele sammen indtil, der ikke er flere klumper i dejen.
Tilsæt salt og olie, rør videre og tilsæt derefter det resterende mel over to omgange. Følges dejen stadig våd, kan man med fordel tilføje lidt ekstra tipo mel. Nu skal der bare æltes løs og efter 10-15 minutter vil dejen være blevet glat og smidig at røre ved.
Hævning af pizzadej
Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig. Er den det, kan du slappe af og lade dejen hæve til dobbelt størrelse i køleskabet.
Er du i god tid. Kan du med fordel lade pizzadejen hæve i natten over, så får du det bedst mulige resultat. Men selv med en kortere hævetid, vil du også få en sprød og lækker pizzabund.
Tag dejen ud af køleskabet og skær den ud til boller á ca. 160g. Ælt dejbollen ved at folde den ind mod sig selv. Derved får du en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på oversiden af den.
Læg dem på en bakke, og lad dem hvilke koldt i en time. Gerne i køleskab. Tag dem ud og lad dem få stuetemperatur. Nu er de klar til at blive rullet eller trykket ud.
Tomatsovs til pizza
Tomatsovsen er en essentiel del af den klassiske pizza og Gorms pizzaer er ikke anderledes.
Pizzasovs ingredienser
- 1/2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk tomat
- 1 dåse flåede tomater
- 1/2 håndfuld frist basilikum med stængler
- 4 stængler timian, helst frisk, men tørret kan bruges.
- 1 lille dåse tomatpuré
- 2-3 spsk olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
Alle ingredienser blandes sammen og blændes. Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke træner ned i bunden under bagning.
Hvis du bruger tørrede krydderier, skal de tilsættes efter, at du ar blendet sovsen, da de ellers vil farve sovsen grå. Smag til med salt og peber.

Pizza Margherita på Forno
Alle pizzaers moder. Dens enkelthed er et forbilledet.
Pizza Margherita Ingredienser
Til 1 pizza
- 1 kugle pizzadej a ca 160 gram
- 1,5 dl tomatsovs
- 1/2 frist mozzarella
- 4-5 cherrytomater
- Frist basilikum
- Olivenolie
- Havsalt
- Peber
Fremgangsmåde
Følg med i videoen, hvor Gorm viser hvordan man tilberede den helt perfekte Pizza Margherita.
Flere Pizza Opskrifter
Nærmest kun fantasien sætter grænser, når du skal lave pizza, og det gode er, at man kan lave lige netop sin livret.
I samarbejde med Morsø har Gorm lavet en række forskellige pizza opskrifter, som du frit kan forsøge dig med hjemme på terrassen.
Find alle opskrifterne her på Morsø's hjemmeside.
